Näthistorier

Studentlägenheter ökar i pris

Sommarlov, en tid för många att njuta och ha det bra. Fast det är också en tid för ångest för många. Det är nu många ska flytta från hemmet och föräldrarna för första gången. Ofta till en helt ny stad för att börja högskola. Eftersom det är brist på lägenheter i nästan hela landet kan det framkalla ångest under sommaren. Allt fler studenter väljer att studera vid mindre orter. Anledningen är flera men även för att bostadssituationen ser ut som den gör. I de städer där priset ökat mest på studentlägenheter (små ettor) ser ut så här;

1, Luleå 165 %
2, Jönköping 143 %
3, Sundsvall 142 %
4, Linköping 140 %
5, Växjö 138 %

Inte en enda storstad med på listan när det gäller en sådan ökning. Fast ni som är på bostadsjakt ska inte stirra er blinda på dessa siffror. Priserna är långt i från vad en etta kostar i de största städerna. Ni kan exempelvis kolla på denna fastighetsmäklare i Sundsvall och se vad en etta kostar. För det priset en etta kostar i Stockholm får du fortfarande en stor lägenhet i Sundsvall. Sundsvall är dessutom en stad där det byggs väldigt mycket. Särskilt nere i hamnområdet som ligger väldigt centralt. Ett stenkast från gågatan i stenstan.

Förutom att studenter får ett bättre boende i mindre städer är det ofta även bättre kårsammanhållning. Dessutom så utökas antalet platser på skolorna. EN win-win situation som student.

Advertisements
This entry was published on May 23, 2017 at 6:26 am. It’s filed under Vanliga människor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: