Näthistorier

En flod med rättigheter


Floden Ganges är en mäktig flod som rinner genom Indien. För hinduerna är den helig och för många indier är den en del av vardagslivet. Det är här de badar, tvättar kläder och blir av med all smuts. För det är tyvärr så att sopor slängs rakt ut i floden och även avloppsvattnet. Inte bara från hushåll utan även fabriker släpper ut föroreningar i vattnet. Indien har stora problem med avloppen och det fungerar långt i från som i Sverige. Här har vi bra avlopp och rör. Stamspolning utförs med jämna mellanrum för att ge längre livstid på rören. Dessutom förhindar det stopp i avloppet. Det behövs inte ens kemikalier vid rengöringarna utan det är vatten som högtrycksspolas.

Nu börjar dock även Indien att få upp ögonen för den miljökatastrof som Ganges har blivit. Därför var det en väldigt bra nyhet som kom att den mäktiag floden nu klassas som ett levande väsen. Floden får därför inte skadas och har samma rättigheter som människor.

Advertisements
This entry was published on March 29, 2017 at 5:02 pm. It’s filed under Roligt, Sorgligt, Vanliga människor and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: