Näthistorier

Bästa fiskesäsongen

Just nu så blir de flesta bombarderad av härliga bilder på Facebook och Instagram. Det svenska vädret har visat sig från sin bästa sida och vi soltörstande svenskar är inte sena att visa våra vänner och bekanta hur bra vi har det. Det är bilder från soliga fjältoppar, skoterturer och isfiske. Vissa har även kunna sjösätta båten och tagit fiskepremiären i den. Under våren går det nästan att säga att det är den bästa fisksäsongen. Det hela beror såklart på vilken fisk som du är ute efter. Anledningen att våren är den bästa säsongen beror på att fiskarna börjar att leka. Det är även denna period det går att fånga både fiskar som trivs i kalla och varma vatten. I början av säsongen nappar fortfarande vinterfiskarna bra som havsöring och gös. I slutet av vårsäsongen vaknar sommarfisken abborren till liv exempelvis. Sedan finns fiskar, som gäddor, som är alerta året om under ytan.

Med så många fiskar som simmar omring i vattnet ställer det såklart även krav på agnaren. För den fiskare som är ute efter en särskild fisk gäller det att veta vilken wobbler fisken gillar och vart på sjön du ska kasta. I vikar är det ofta varmare vatten om det inte är ett utlopp just där. Därför hittas exempelvis abborren just där. Väder och vind påverkar hur fisken nappar så se till att ta med varierande wobblers så att det nappar lite åtminstone. Här kan ni hitta väldigt billiga wobblers som passar till många olika fiskar året om.

Lycka till med fisket! Jag ser framemot att få se bilden med dig och storfisken på Instagram och Facebook.
djjd

Advertisements
This entry was published on March 28, 2016 at 9:01 am. It’s filed under Erbjudanden, Roligt, Vanliga människor and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: