Näthistorier

Årets organisation

2015 lider mot sitt slut och det är dags att sumera året. 2015 har varit ett av de mörkaste åren på länge. Fast det finns ljusglimtar. Det är ofta i mörka tider som starka och handlingskraftiga människor träder fram.

Vi såg alla bilderna från Medelhavet som nådde sin kulmen i somras. Vi såg de döda människorna och de små barnen spolas upp på stränderna. Vi såg förtvivlan, desperation och sorg. Fast vi såg också lättnad och glädje över att ha klarat den livsfarliga resan till Grekland. Allt detta såg vi i pressen. De flesta av oss kanske grät en skvätt, vissa kanske kramade om sitt barn extra hårt men sedan fortsatta vardagslivet för de flesta.

För några eldsjälar gick det inte att bara vända blad. De klarade inte av att se fler döda kroppar helt i onödan spolas upp på turistorterna. För visst är det onödigt att behöva drukna enbart på grund av byråkrati? Därför skapades Refugee air.

Refugee air har som avsikt att ge flyktingar säkra passager. Människor flyr från våld och alla har rätt att begära asyl. Problemet är att säkerheten ofta ligger långt borta. Kvinnor, gamla och barn blir kvar i de oroliga områdena för att de helt enkelt inte klarar av den farliga resan. Dessutom så kräver smugglarna hutlösa summor från redan utblottade människor.

Refugee air flyger flyktingar mellan krigszoner och säkra länder, allt för att inte tumma på asylrätten. Genom Refugee air får de mest utsatta och svaga i samhället chansen att ta sig i säkerhet. Årets viktigaste organisation som är värda att lyftas fram. Ni kan läsa mer om dem på http://refugeeair.org/.

rrees

Advertisements
This entry was published on December 12, 2015 at 6:27 pm. It’s filed under Kännbart i hjärteroten, Sorgligt and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: