Näthistorier

En svältande isbjörn

svlabard
En av den här månadens mest omtalade bilder är tagen av Kerstin Langenberger på Svalbard. Den föreställer en svältande isbjörnshona. Bilden är fruktansvärd och verkligen så långt ifrån den majestätiska synen som vi vanligtvis brukar se.

Att isbjörnarna svälter har det rapporterats om länge. Just den här honan var dessutom skadad vilket gör det svårare att jaga. Svälten är en del av den globala uppvärmningen. Det är jut vid nordpolens och de nordliga områdena som effekten syns tydligast. Alla måste ta sitt ansvar för att göra något.

Det går att göra mycket men vår bilar är en stor miljötjyv. Inte alla utan det är de gamla modellerna. Ni behöver såklart inte skrota bilen utan det finns ju avgasrör och katalysator att köpa till. Tycker ni att det är dyrt? Håll utkik på skruvats kampanjtjänst där de lägger ut väldigt bra erbjudanden. Dessutom så är det billigt att uppdatera sin bil för att göra den miljövänlig om ni tänker på vad kostanden på naturen faktiskt är. Titta bara på bilden och säg emot om ni törs!

Advertisements
This entry was published on September 19, 2015 at 12:17 pm. It’s filed under Kännbart i hjärteroten and tagged , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: