Näthistorier

Älskad till döds, nästan iaf….

En historia som delats flitigt på nätet är den om taxen Dennis. Dennis anser jag vara ett bevis på hur viktigt det är att ge hundar rätt hundmat. Låt oss ta det från början.
Dennis är alltså en Tax, som bodde hos sin matte och husse. Problemet var bara att de inte gav honom hundfoder. Istället fick han människomat som inte ens är nyttigt för oss. Det var mycket pizza och annan snabbmat. Till slut vägde Dennis 25 kilo och hans liv var i fara.
dennis
Det måste helt enkelt ha varit okunskap för det är ju lika lätt att beställa hundmat online som det är att ringa efter en pizza. Dennis flyttades från sina matte och husse och fick ett nytt hem. Fast det var en låååång väg tillbaka. Först behövde han gå ner i vikt. Det blev ett hundfoder för överviktiga hundar och en sträng diet. Kombinerat med motion. De små taxbenen klarade inte så hårda ansrängningar så en veterinär hjälpte till.
djood
Till sist rasade kilonan och Dennis började att se ut som en tax igen.
bypa
Idag är Dennis en vanlig tax som älskar att vara ute och busa.
taceod
Där ser man hur viktigt det är för hundar att deras kost är väl balanserad. Mat för människor gör ofta mer skada än nytta. Det är superlätt att beställa hundfoder online. Dessutom finns det hundmat för hundens alla åldrar och stadier. Exempelvis har olivers petfood ett superbra torrfoder för äldre hundar som jag kan rekommendera. Mycket i deras sortiment är dessutom helt utan spannmål! Så älska din hund men visa det inte genom att ge den sötsaker när den tigger. Visa det genom att skämma bort den med nyttigheter och gos istället!

Advertisements
This entry was published on June 8, 2015 at 8:38 pm. It’s filed under Sorgligt and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: