Näthistorier

En oändlig kärlekshistoria

tytrd
Det är alla hjärtans dag så vad passar bättre än en mystisk kärlekshistoria. För ett par år sedan öppnade forskarna en grav med ett ungt kärlekspar som lagts till vila tätt omslingrade. Graven är cirka 5 800 år gammal och det är ovanligt att hitta dubbelgravar.

Frågan är vad som egentligen hände det grekiska kärleksparet? “Grekiskt drama” är ett känt uttryck. Jag tror att detta par hade ett dramatiskt liv. Kanske är det en berättelse likt den om Romeo och Julia. Båda dog ju ungefär samtidigt och begravdes tillsammans. Kanske samhället inte accepterade deras kärlekshistoria så de blev levande begravd. Killen skedar tjejen som en sista kram innan de blir mördade.
Kanske en av dem dog innan, och den andra tog självmord för att alltid få vara tillsammans. Kanske de bara sov när det blev en jordbävning och stenar rasade över dem.

Jag hoppas att arkelogerna och forskarna snart kan meddela dödsorsaken. Då är det lättare att spekulera om de älskade som legat i en evighetskram. En spännande kärlekshitoria väntar på att bli berättad. Vad är din teori? Vad tror du hände med kärleksparet i grottan på Diros?

Advertisements
This entry was published on February 14, 2015 at 8:53 am and is filed under Vanliga människor. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: